Show/Hide Toolbars

Hitta kursvinnare - Hjälpmanual

Navigation: HkScript

Introduktion HkScript (Endast för Hitta kursvinnare Pro och Pro Plus)

Scroll Föregående Topp Nästa Fler

I Hitta kursvinnare är det möjligt att skapa egna tekniska indikatorer. Det gör du genom att använda ett enkelt skriptspråk som heter HkScript-language. Detta fungerar som en mycket förenklad form av programmering som låter dig använda en mängd olika funktioner. Med hjälp av skriptspråket kan du i princip bearbeta kursdatan hur som helst. Du kan också utgå från programmets redan förprogrammerade indikatorer, något som kan vara smidigt ifall du bara vill göra en variant av en vanlig indikator.

 

För att komma igång och sedan behärska HkScript-language till fullo så krävs det en del övning. Vi rekommenderar att du går igenom introduktionsavsnitten nedan. Använd sedan Exempelbiblioteket och Referensbiblioteket för att lära dig skapa mer avancerade skript.

 

Kom igång

1.Introduktionen (här är du nu)

2.Översikt av HkScript

3.HkScripts byggstenar

4.Variabler

5.Parametrar

6.Kom igång - steg för steg

 

Mängder med exempel

7.Exempelbibliotek med hela skript. Vi går från det mest grundläggande till avancerade skript.

8.Referensbibliotek. Här beskriver vi alla de olika funktioner som finns att använda i skriptspråket. Naturligtvis finns exempel till samtliga funktioner.

9.Indikatorbibliotek. Indikatorerna är ofta viktiga utgångspunkter när man vill skapa egna skript. I vårt indikatorbibliotek kan du läsa om de olika indikatorerna och se exempel på hur de kan användas.

 

Återskapa gamla egna indikatorer i HkScript

Ifall du i tidigare versioner av Hitta kursvinnare skapat egna indikatorer så kan du att behöva "översätta" dem till det nya skriptspråket.
Som hjälp på vägen har vi tagit fram avsnittet nedan. Ifall du har problem med att översätta dina gamla indikatorer kan du alltid höra av dig till oss, se kontaktuppgifter här.

10. Jämförelse mellan gamla egna indikatorer och HkScript

 

Klicka på nästa för att få en översikt av användargränssnittet, dvs. miljön där du skapar skripten.